Hofstädter Kft. a Construma építőipari szakkiállításon

A Hofstädter Kft. a vásárlók szinte minden, nyílászárókkal kapcsolatos igényére, különféle változatos építészeti adottságokhoz kínál megoldást széles termékválasztékából, egységes stílusban és minőségben biztosítva az épület ablakait, bejárati, beltéri, valamint teraszajtóit és a hozzájuk tartozó kiegészítő elemeket egyaránt. A cég termékeit a folyamatos innováció jellemzi, ahogyan arról a Construma kiállításon is meggyőződhettek az érdeklődők. Legújabb ablakszerkezeteik 3-rétegű, argontöltésű, bevonatos hőszigetelő üvegezéssel (Ug=0,6 W/m2K) és vastagított szelvénymérettel készültek, így az ablakok hőátbocsátási tényezőjét összességében sikerült passzívházaknál is elfogadott 0,8 W/m2K szintre levinni.

Az új Öko Plus fa-alu hőszigetelt szerkezet 120 mm szelvényvastagságú, a ragasztott fa alapanyag és az alumíniumburkolat közé még speciális szegetelőanyag-réteg kerül. Hasonlóan jó hőszigetelő képességet sikerült elérni az új műanyag, 6 kamrás, 92 mm szelvényvastagságú szerkezettel is.

További saját fejlesztésként láthattunk még a standon 1,2×3 m maximális méretben gyártható erkélyajtót 180 kg teherbírású Mammut-vasalattal, illetve extra biztonságot nyújtó, kívül-belül sík lapú, szintén saját gyártású alumínium bejárati ajtót.

De nemcsak a termékek minősége mérvadó a használati komfort, így a valódi hőszigetelési képesség szempontjából, hanem ugyanennyire fontos a nyílászárók beépítésének tökéletessége is. A Hofstädter Kft. külön figyelmet fordít erre a tényezőre, ezért már minden részletben kidolgozott rendszerként kínálja – Magyarországon élenjárva ezen a területen – RAL szerinti beépítési rendszerét. A hőveszteség elkerülése érdekében az ablaktok körüli beépítési hézagnak hasonlóan jó hőszigetelési és tartóssági tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint a mellette található egyéb szerkezeteknek. A beépítéshez alkalmazott PU habszigetelés tulajdonságai jelentpsen romlanak, ha nedvesség éri.

Ezért a RAL szerinti beépítés lényege, hogy az alkalmazott fóliák és szalagok szárazon tartják a szigetelést: lehetővé teszik, hogy a beltér felől ne tudjon nedvességet felvenni a szigetelés, a külső oldal felé pedig el tudjon távozni a nedvesség. A Hofstädter Kft. által alkalmazott l3 tömítőrendszer megfelel a legszigorúbb előírásainak, minimális elérhető hanggátlási értéke 39 dB.

Látogasson el honlapunkra :www.hofstadter.hu